építészet : környezet : innováció

Szerzőknek


Cikkírói honoráriumok és maximális terjedelmek

Kedves Szerzőink!

Az alábbi táblázatokban láthatjátok az 2015. május 1-től érvényes honor tarifákat az általunk megrendelt cikkekre vonatkozóan. Építészeknek (vagy alkalmazottaiknak) saját projektjük bemutatásáért nem fizetünk honort, viszont a megjelenésért sem kérünk pénzt :-) Beküldött cikkek esetében kérjük, hogy a szerző tüntesse fel, hogy igényli-e a honort vagy lemond róla. Amennyiben igényli, költségvetési lehetőségeink szerint fogjuk tudni megrendelni, illetve megjelentetni a cikket. A beküldött cikkek esetében fenntartjuk a jogot arra, hogy az általunk nem megrendelt cikkekért ne fizessünk honort. Médiapartnereinktől átvett cikk másodközlése esetében az alább feltüntetett összegek 40%-át tudjuk fizetni. A cikkek írására illetve fotózásra egyedi megállapodásokat is köthetünk szerzőinkkel. 

Az anyagokat kérjük, hogy az itt elérhető formában küldjétek be nekünk >

 

Általános díjszabás [érvényes 2015. május 1-től]

Típus

Honorárium

szöveg

5.400 Ft + áfa / flekk

1 flekk

1.800 karakter

saját fotó*

400 Ft + áfa / db

 

Az alábbi táblázatban összefoglaljuk az egyes tartalomtípusoknál maximálisan kifizethető honorárium mértékét. Bár a szerkesztőségbe beküldött írás a lentebb meghatározott terjedelmet tetszőleges mértékben túllépheti, a cikkért sajnos csak az alábbi táblázatban látható maximális összeget tudjuk fizetni.

Maximális terjedelmek

Cikk típusa

Karakterek (szóközökkel) száma max.

Cikk honorárium max. (HUF)

Fotók száma max.

Saját fotó honorárium max. (HUF)

Kifizethető összeg (HUF)

Általános cikk, épület/terv bemutatás, recenzió (könyv, kiállítás, esemény, stb.)

6.000

18.000

25

10.000

28.000

Kritika, interjú, esszé, tanulmány (megrendelésre)

12.000

36.000

25

10.000

46.000

 Megjegyzések:

  1. a szövegek karakterszámításába a más szerzőktől származó idézetek nem számítanak bele

  2. * kizárólag saját készítésű, jó minőségű, max. 1200x1200 pixel méretű (72 dpi, kisfelbontású) fotókért tudunk honoráriumot fizetni. A cikkhez mellékelt képek, fotók esetében mindig kérjük feltüntetni az eredeti szerző nevét, és azt, hogy az érte járó honorárium kinek, milyen formában jár (feltéve ha igényt tart rá).

 

Számlázás, számlázási cím:

Az epiteszforum.hu a szerzői honoráriumokat minden esetben teljesítésigazolás alapján, számla ellenében fizeti ki. A teljesítésigazolásokat folyamatosan, de legkésőbb minden hónap elején kiállítjuk és elektronikusan megküldjük. A számlákat (előző havi teljesítéssel) max. minden hónap 5-ig tudjuk befogadni, és kérlek vegyétek figyelembe, hogy a jelenlegi adótörvények szerint a számla teljesítésének dátuma és kiállításának dátuma között nem lehet több, mint 15 nap. 

A fizetés banki átutalással, 8 napos határidővel történik. Készpénzes számlákat nem áll módunkban elfogadni. Új szerzőkkel minden esetben tartalombeszállítói keretszerződést kell kötnünk [ez kicsit fentebb, a jobb oldali sávból letölthető szerkeszthető, *.doc formátumban]. A számlákat postán küldjétek be a számlázási címre vagy személyesen hozzátok be a szerkesztőségbe hétfő-csütörtök 10-16 óra között. A lényeg, hogy a számla minden hónap 5-ig érkezzen be, mert a számlát nekünk is le kell adnunk a könyvelésre.  


Számlázási cím:

Építészfórum Kiadói Kft.
1063 Budapest, Szondi u. 76. fsz.3.

A számlán minden esetben legyen rajta az utaláshoz szükséges bankszámlaszám, valamint a jogcím (cikkírás és/vagy fotózás, szerzői honorárium, vagy tanulmány készítése, stb.; valamint a cikk címe. Ha sok cikkről van szó, akkor azt kell ráírni, hogy „teljesítésigazolás szerint”). Ha a jogcím megnevezése gondot jelent, akkor ezt egyeztessétek Varga-Ignácz Rékával [editors(kukac)epiteszforum.hu].

 

Fürdős Zsanett

főszerkesztő