építészet : környezet : innováció

Octogon Architecture&Design [27]

Építészeti magazin

kapcsolódó oldalak:

Octogon online

Megjelent az Octogon 132. lapszáma

Az új Octogonban szó esik a várva várt londoni Design Múzeumról, gépészeti szempontból izgalmas privát megrendelésű épületekről, 20 oldalon keresztül ismerkedhetünk az OTP folyamatban lévő társasházi építékezéseivel és bemutatkozik a Magyar Nemzeti Edzőközpont is.

Megjelent az OCTOGON 131. lapszáma

Az Octogon 2016/7. számában Tiba Jánosra emlékeznek pályatársai, bemutatót olvashatnak az Archikon által tervezett Meséslert Óvodáról, de megismerhetnek egy kísérleti pavilont is, amelyben a parametrikus design lehetőségeit kutatta Bükösdi György építész. 

Megjelent az OCTOGON 130. lapszáma

Az Octogon különszámmal tisztelte meg a CEU új budapesti épületének alkotóit. A lap a beruházók, az építészek és a kivitelezők megszólaltatása mellett teret ad a CEU korábbi épületeinek bemutatására és az új épület kritikájára is. 

Megjelent az OCTOGON 128. lapszáma

Elkészült a Pécsi Állatkert funkcióbővítő beruházása Koch Péter tervezésében, a MINUSPLUS tervezői nyaralót alakítottak át  Leányfalun, de itt a jelentés is a Velencei Biennáléról és a Széll Kálmán térről is. Az Octogon legfrissebb száma.

Megjelent az OCTOGON 127. lapszáma

Az aktuális szám esetében már a címlappal is a közelmúlt szomorú eseményére utalunk: a Zaha Hadid tervezte, Oxfordban megépült Közel-Kelet Központ külső fotójával indítunk, majd egyik utolsó, a közelünkben megvalósult művel, a bécsi Library and Learning Centre...

Megjelent az OCTOGON 126. lapszáma

Jöjjön néhány téma az OCTOGON idei második lapszámából. Fenyvesektől övezett domboldalon áll az utóbbi évek egyik különleges lengyel családi háza. A Bárkaként elhíresült, a KWK Promes tervezőiroda építészei – köztük az egyik tulajdonos – által jegyzett...