építészet : környezet : innováció

kiemelt projektjeink

A Média Építészeti Díja

Kitaláltuk, hogy legyen egy építészeti médiadíj, amelynek az a célja, hogy mind a szakma, mind pedig a szélesebb közönség figyelmét felhívjuk arra, hogy épített környezetünk formálása a szakma és az értő nyilvánosság közös ügye. Meghívtuk a vezető magyarországi sajtó képviselőit, hogy alapítsunk közösen egy építészeti médiadíjat, és rendezzünk nyilvános zsűrizést, ahol eldől, melyik épület tetszik nekik a legjobban. Mivel általában a jog csak akkor enged (minimális es jórészt csak látszat) beleszólást a folyamatokba, amikor azok még terv stádiumban vannak, szeretnénk, ha a zsűri a tervek közül is választana egy "legjobbat". A zsűrizés során a sajtó munkatársai teljesen informális körülmények között közösen kiválasztják a legjobb megépült épületet és tervet. Van közönségdíj is, amelyet egy terv és egy épület tervezői kapnak két lépcsős online szavazás eredményeképpen.

Földalatti beszélgetések (2004-2011)

2004-től rendszeres kereasztal beszélgetéseket rendeztünk különféle helyszíneken. A kezdetekben a tervpályázati eredményeket, később építészeket, ökológiai kérdéseket, városi életet, majd az építészeti felsőoktatást helyeztük a beszélgetéssorozatok középpontjába. 

15 év tranzit - magyarországi kortárs építészet : 1989-2004 : kiállítás

Ez a kiállítás nem csak videóinstalláció, nem csak építészeti kiállítás, s nem csak egy videófilm építészekről, hanem - reményeink szerint - mindezek hely-specifikus összessége. Leülhetünk és nézhetjük, mint egy filmet, de körbe is sétálhatunk a hatalmas fluoreszkáló képek és vetületeik által alkotott térben. S ha valaki elfáradt a szubjektív kameramozgástól, a kiállításhoz tartozó magyar, angol és német nyelvű internetes honlapon helyben is böngészhet az elmúlt tizenöt évben megvalósult tizenhárom magyarországi építészeti projekt között.

Közjátékok (2006)

városfejlesztési forgatókönyvek szimulációja